30 Mayıs 2012 Çarşamba

Saç Ekimi Öncesi Muayene

Saç ektirmek saç sorunu olan kişilerin en çok istedikleri konulardan biridir. Saçları dökülen ve saç ektirmek isteyen herkes bu kolay ameliyatı olabilir.
Dökülen ve saç ektirmek isteyen herkes bu kolay ameliyatı olabilir. Ancak uzman doktor sizlere lokal anestezi yaparak acı ve ağrı hissetmemenizi sağlıyorlar. Saç nakli bana yapılır mı sorularını düşünmenize karşılık doktorlarınızdan bütün soruları sorabilirsiniz. Herhangi bir kanser ve benzeri hormonel ilaçların alınmadığı hastalığınız yoksa sizlere saç ekimi yapılabilir. Ve saç transferinin sağlanabilmesi için ensenizde saç köklerinin bulunması gerekmektedir. Saç ekimi öncesi saç muayenesi saç ekimi operasyonunu belirleme de büyük önem taşır. Doğru yapılmış bir saç ekimi öncesi muayenesi, ekilecek kök sayısının net belirlenmesine olanak tanır. Saç ekimi öncesi analiz doğru yapıldığında ameliyat sonrası hastaya konfor ve performans sağlar.
Saç nakli acı ve ağrı hissettirmez özellikle son dönemlerde gelişen fue saç nakli yöntemi hiçbir şekilde sizlere ağrı hissettirmez özel bir işlemden geçirir. Ancak burada saç ekimini yapacak doktor ve ekibi de çok önemlidir. Doktorun sizlere saç ekiminde çok özenli ve hassasiyetli çalışması gerekiyor. Saç ekimine istenilen özeni ve dikkati sağlamazsa hiçbir çözüm alınamaz. Öncelikle hastanın saç ekimine uygun olup olmadığını belirli testler ve kontrollerle belirlemesi gerekiyor. saç ekimi yaptırmak isteyen hastanın herhangi bir hastalığının hassasiyetinin olup olmadığını bilmek için bunu dikkatlice yapması gerekiyor. Daha sonra saç ekimi yapılacak yerlerin seyreklik ve eksiklikleri belirlenerek ne kadar saç ekimi yapılmasını belirlemek gerekiyor. bu aşamalardan sonra saç ekimine başlayınca saç tıraş edilir ve nereye ne kadar saç ekilmesi gerektiği belirlenmelidir.

Saç Ekimi Öncesi Muayene Nasıl Yapılır ?

Siyah kalemle işaretlenir. Ekilecek saç kökü hesaplanır. Bunun ardından saçların yönü hastayla iletişimle belirlenir. Ne kadar saç ekilmesi gerektiği sayıca belirlenir ekim yapılacağı zaman saçların bitiş yönlerinin de belirlenmesi en büyük şartlardan biridir. Son olarak da ameliyat öncesi kullanılması yasak olan şeyler belirlenir. Bunların en başında sigara tüketimi kesinlikle yasaklanmalıdır. Kanı sulandırıcı ilaçlardan uzak durulmalıdır hasta da bu kurallara dikkat etmelidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

The title of your home page You could put your verification ID in a comment Or, in its own meta tag Or, as one of your keywords Your content is here. The verification ID will NOT be detected if you put it here.