30 Mayıs 2012 Çarşamba

Fue Tekniği

Bilindiği üzere saç ekimi denildiğinde akla gelen iki teknik vardır. Bunlardan biri fue diğeri ise fut tekniğidir. Fakat türkiyede fue yöntemi daha fazla hatta sadece fue tekniği kullanılıyor desek yanlış bir cümle kurmuş olmayız diye düşünüyorum.
Fue Tekniği
Fue TekniğiFue tekniğininin geniş açılımı ; Foliküler Ünite Ekstraksiyon olarak adlandırılır. Foliküler Ünite ; saçlı deride saç köklerinin 2 -3 erli gruplar halince bulunmasına denir.Foliküler Ünite metodunun dünyada bulunması ile, saç ekimi ameliyatlarında bir devir açılmıştır. Bu yöntemin keşfi ve sonrasında fue metodu ile çıkartılarak yapılan saç ekimi ameliyatlarında oldukça başarılı sonuçlar alınmıştır.
Fut tekniğinde olduğu gibi, kafanın arka kısmında cerrahi olarak saçlı derinin komple sökülerek kök toplanmasına fue tekniği ile son verilmiştir. 
Fue tekniğinde son birkaç yılda kök toplamak için mikromotor geliştirilmiştir. Fakat bundan 3-4 yıl önceleri panc ile kökler elle teker teker toplanıyordu. Hem mikromotor hemde panc olsun ikisininde uçları yapı olarak aynıdır aynı işlevi görür. Fakat mikromotorun en büyük avantajı, işlemin daha hızlı bir şekilde yapılmasına olanak sağlamasıdır. 
mikromotorun uçları, 0,5 ile 0,9 acm büyüklüğü arasında değişir. Bu uçların hangisinin kullanılacağına hastanın deri yapısı ekilen bölge gibi kriterler uçların kullanımını belirler. Örnek vermek gerekirse, hastanın başının ön kısmına kısmı bir saç ekimi gerçekleştirmek gerekiyor ise, daha hassas çalışılması gerekli olduğundan 0,5 veya 0,6 lık uçlar kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

The title of your home page You could put your verification ID in a comment Or, in its own meta tag Or, as one of your keywords Your content is here. The verification ID will NOT be detected if you put it here.